قرار هست هر جمعه یک قسمت رادیو رنگی رنگی داشته باشیم. این یک پادکست شاد و کوتاه برای آدم های رنگی هست.
این هفته در مورد برند شنل صحبت کردیم. نه به صورت تخصصی که در این حد که بتونید این برند رو بشناسید.
این شما و این هم شماره جدید رادیو رنگی رنگی :
دانلود رادیو رنگی رنگی – قسمت سی و هفتم
صد سالی میشد که زنهای دوره ی ویکتوریا به پوشیدن لباسهای پر زرق و برق و کلاههای پر از پر عادت کرده بودند. لباسهایی شکل و فرم داری که تبدیل شده بودن به نماد یک نسل و دوره. اون موقع هیچکس فکرش رو هم نمیکرد که دخترکی فقیر ، آوارزه خوان، دورهگرد با موهای کوتاه پسرونه و جسه ای کوچیک بتونه سبک لباس پوشیدن تمام زنان اروپا رو تغییر بده. دختری که مجله تایمز اسمش رو بین صد شخصیت تأثیر گذار ۱۰۰ سال گذشته آورده. دختری که تو صنعت مد ، کسیه مثل فورد تو صنعت خودرو. همراه ما باشید در شماره ۳۷ ام رادیو رنگی رنگی ، تا با بانوی مد، کوکو شنل آشنا بشید.
گابریل شنل در سال ۱۸۸۳ یه دنیا اومد. با مادری بیمار، پدری که دست فروشی میکرد و چهار خواهر و برادر گرسنه. گابریل کودکی سختی رو گذروند. وقتی فقط ۱۲ سالش بود، مادرش به علت برونشیت از دنیا رفت. پدرش هم که توانایی و حوصله نگهداری از پنج تا بچه قد و نیم قد رو نداشت ، پسراش رو به مزارع اطراف فرانسه فرستاد و دخترهاش رو هم رونه یتیم خانه کلیسا کرد. گابریل همینجا بود که خیاطی رو یادگرفت. تمام روزهای گابریل به خیاطی می گذشت. وقتی هم که خیاطی نمی کرد، آواز می خوند. روزها یکی یکی سپری می شدن و گابریل بزرگتر می شد. وقتی به سن ۱۸ سالگی رسید، دیگه نمی تونست توی کلیسا بمونه. گابریل که حسابی درمونده شده بود، به یکی از کافه های سطح پایین شهر رفت و شروع کرد به آواز خوندن. کم کم تونست خودشو مطرح کنه و هر شب توی کافه برنامه داشته باشه. تو همین اجراها بود که گابریل ، به خاطر آهنگهایی که می خوند ، به کوکو ( CoCo ) مشهور شد. اما این شهرت دوام چندانی نداشت …
کوکو فکر میکرد حرفه آیندشو شناخته و می تونه یه خواننده حرفهای بشه. اما وقتی رفت برای شو های معروف تست صدا داد ، تمام آرزوهاشو رفته بر باد دید. بهش گفتن صداش بیش از حد نازک و نمی تونه مخاطب های زیادی رو جذب کنه. شاید برای خیلیها این آخر راه باشه. اما کوکو شنل، خیلی جاه طلب تر از حرفا بود. همون لحظه متوجه شد که آیندش تو خوانندگی نیست و رفت سراغ هنری که تار و پود کودکیش بود. در اون زمان، کوکو معشوقه یکی از مردان ثروتمند فرانسه به نام بالزان بود. مردی که کوکو رو دنیای الماس و طلا آشنا کرد. کوکو حالا تبدیل شده بود به مادمازل شنل. تو همین دوره کوکو شروع کرد به طراحی کلاهها و لباسهایی که اسپرت بودن. لباسهایی که آزادی زنان از قید و بند های خشک جامعه رو نشون می دادن. کوکو شنل با کمک معشوقه بعدیش ، یعنی موسیو کاپل تونست اولین فروشگاه خودشو در فرانسه افتتاح کنه و تأثیر بسیار مهمی رو سبک لباس پوشیدن زنان اون روز بزاره.
پارچه مورد علاقه شنل ، پارچه کشی بود. همون پارچه ای که امروز برای لباسهای زیر مردونه استفاده می شه. شنل اعتقاد داشت این پارچه شخصیت زنها رو به بهترین وجه نشون می ده. برخلاف لباسهای هزارتیکه اون روز ، لباسهای شنل فقط از ۲ یا ۳ تکه پارچه دوخته می شدن. همونطور که گفتیم ، با کمک کاپل شنل تونست اولین فروشگاهش رو افتتاح کنه. این فروشگاه تنها مختص کلاه بود. معروفترین کلاه طراحی شده توسط شنل ، همون کلاه دوپریه که تو اکثر فیلمهای اوندوره می بینیم. شنل کم کم کسب و کارش رو توسعه داد و انواع بیشتری از لباسهای اسپرت رو تولید کرد. تنها دو سال بعد ، شنل اولین بوتیک دنیا رو تاسیس کرد. این یعنی انقلابی در صنعت خرده فروشی لباس.
شنل دلش میخواست مشتریها مدام بهش سر بزنن. برای همین هم سفارش تولید عطری رو داد که امروز هم جزو بهترین عِطر هاست. عِطر شماره ۵ شنل. اوایل این عِطر به عنوان اشانتیون به مشتریها داده میشد ولی وقتی اسقبال بسیار زیادی ازش شد، فروش این رایحه استثنایی هم شروع شد. این آغازی بود برای عرضه منظم عطرهای شنل. عطرهایی که هر چند سال یکبار دیده میشن ولی فروششون بسیار بالاست.
با شروع جنگ جهانی، صنعت مد به انزوا رفت. شنل هم فقط یکی از مزون هاش رو باز گذاشت و بقیه رو موقتاً تعطیل کرد. بعد از اشغال فرانسه، کوکو به جرم جاسوسی دستگیر شد ولی بعد از چند وقت آزاد شد. دوره بعد از جنگ همزمان بود با اوج شکوفایی کریستین دیور. کسی که روحیه زن جوون او دوره رو شناخته بود. شنل هفتاد ساله ، به خاطر دور بودنش از مد نمی تونست به سرعت به شهرت روزهای قبلش برگرده. برای همین هم با یک برنامه منظم ، لباس هاشو با متریال جدید بروز کرد و عطرهای جدیدش رو روونه بازار کرد. با اینکه این مجوعه اصلاً انقلابی نبود ولی تونست شنل رو به جدول برند های مطرح برگردونه.
در حال حاضر هم شنل داره طرح های کلاسیکش رو با بروز رسانی های ویژه وارد بازار می کنه. اگر از قیمتشون بپرسید ، باید بگیم که کیف های شنل از ۱۵۰۰ دلار شروع می شن تا ۵۰۰۰ دلار. لباسهای شنل رو هم با قیمتی کمتر از ۲۰۰۰ دلار نمی تونید پیدا کنید. چندین سال بعد از درگذشت بانوی الماس و مد ، کوکو شنل ، این کمپانی هنوز هم مدیون طراحی های ساده و چشم نواز اونه. زنی که تاثیرگذار ترین فرد در صنعت پوشاک دنیا به حساب میاد.
تا یه شماره دیگه از رادیو رنگی رنگی ، بدرود!
هژیر
۶ مهر ۱۳۹۲
viva radio rangi rangi
هژیر
۶ مهر ۱۳۹۲
سلامD:
راستی قسمت ۳۳ام چی شد؟
نذاشتینا یادمون هست هنوز
خخخخخخخخ
نگار یعقوبی
۶ مهر ۱۳۹۲
میاد !
ساناز
۷ مهر ۱۳۹۲
سلام من عاشق زندگی کوکو شنل هستم توصیه میکنم که حتما فیلمش رو ببینید
از این زندگی واقعا خوشم امد با تمام سختی هاش واقعا قشنگ تونست شهرتی که الان همه جای دنیا میشناسنش
روحش شاد و آفرین به این برند معروف
راستی کلاه هایی که تو فیلم میساخت خیلی قشنگ بود